top of page
  • Monique van Hulst

Werken waar en wanneer je wilt. Maak kennis met de wereld van Digital Nomads!

Bijgewerkt op: 12 apr. 2021

Digital nomad, een term die je steeds vaker hoort. Maar wat is dit nou eigenlijk? Een digital nomad is iemand die houdt van reizen en de de meeste tijd ook op reis is. Dankzij de digitale technologie en middelen kunnen zij onderweg geld verdienen. Zoals het woord digital nomad al zegt, hebben ze officieel geen vaste verblijfplaats. Ze zijn voor hun werk niet afhankelijk van een locatie, een laptop met internetverbinding is het belangrijkste. Hiermee kunnen ze hun werk doen. Digital Nomads kunnen dus overal ter wereld werken, zolang er maar een internetverbinding is. klinkt goed toch?

Werken op je droombestemming

Een Digital nomad worden. Is dit ook iets voor jou?


Een digital nomad lifestyle klinkt voor veel mensen aantrekkelijk. Niet meer ploeteren van 9 tot 5 voor een baas, maar zelf bepalen hoeveel uur je werkt, en wanneer. Houd je van reizen en wil je het liefst de hele wereld ontdekken? Met deze lifestyle kan dit, en kun je onderweg nog geld verdienen ook. Zoals ik eerder zei, officieel hebben de digital nomads geen vaste verblijfplaats. Toch geeft niet iedereen zijn vaste woonplaats op. 12 maanden per jaar op reis zijn, het klinkt leuk. Maar is dat het ook? Veel Digital nomads houden hun huis aan en zijn bijvoorbeeld de helft van het jaar op reis. Je bent locatie-onafhankelijk. Je kunt overal ter wereld werken en geld verdienen. Het woord dat bij digital nomad hoort? Vrijheid!


Hoe word je een digital nomad?


Het belangrijkste: je moet werk hebben wat je locatie-onafhankelijk kunt doen. Dit betekent een baan hebben waarin je op afstand kan en mag werken. Zoals het hebben van een eigen online bedrijf / webshop, of werken als freelancer. Dit zijn een paar voorbeelden waar je aan kunt denken als je een digital nomad wilt worden. Bedenk goed wat het beste bij jou past. Van werk dat je niet leuk vindt, ook al kun je dit uitvoeren op een droombestemming, word je niet gelukkig. Een paar voorbeelden van banen van een digital nomad zijn:


Werken in jouw favoriete omgeving!

  • Web- of software developer

  • Grafisch vormgever

  • SEO specialist

  • Copywriter

  • (Reis) blogger

  • Fotograaf

  • Coach

  • Klantenservice medewerker


Passief inkomen genereren


Geld verdienen zonder er veel voor te hoeven doen. Wat als ik zeg dat je een vrij leven met zekerheid kan creëren?

Maar hoe je dit?


Dit kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld met het schrijven een

(e)-boek. Je bent hier even druk mee.

Maar heb je een goed en interessant boek geschreven? dan kun je achterover leunen en zie je je geld binnenstromen. Door het aan te bieden aan de juiste webshops en websites heb je je eerste promotie al binnen. Maar denk ook zeker aan social media!

Als digital nomad weet jij als geen ander hoe groot bereik social media heeft. Door je product goed te promoten op deze kanalen bereik je nog meer mensen, met als gevolg nog meer bekendheid en verkopen.


Van slaaf van je werk.. naar vrijheid


Ben je eruit en lijkt het leven van een digital nomad je wel wat? Vind jij je vrijheid echt belangrijk en wil je er alles aan doen om dit te bereiken? Wil je leven op je eigen voorwaarden? En het belangrijkste, wil jij niet kiezen tussen vrijheid en geld?


Volg dan de Digital Nomad E-Course van Suzanne van Duijn. Suzanne deelt al haar kennis en ervaring die ze de afgelopen 4,5 jaar heeft opgedaan als locatie-onafhankelijk ondernemer! Ze geeft je een stappenplan waarmee ze voor haarzelf een succesvol vrij leven heeft gecreëerd. Ze werkt waar ze wilt, en reist wanneer ze wilt!

30x tips voor je Instagram-curus


Wil je andere mensen inspireren en cursussen geven? Jij, als (toekomstig) digital nomad, bent waarschijnlijk gek op social media. Waarom zou je anderen niet helpen om hun bedrijf naar een hoger level te tillen?


De Instagram-curus van Suzanne van Duijn leert jou hoe je je eerste Instagram-cursus tot een succes maakt! Instagram is laagdrempelig, de meeste mensen gebruiken het dagelijks. Daarnaast is het een goed verdienmodel voor ondernemers.


De 30 tips en learnings in dit e-book helpen je op weg! Wil jij ook geld verdienen met Instagram? Bestel dan nu dit e-book en begin aan je eerste stap in het leven van een digital nomad!
Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page