top of page

De leukste plekjes in eigen land

Heerlijk een paar dagen eruit. Waarom zou je dan niet voor Nederland kiezen? Ons kikkerlandje kent genoeg leuke plekjes die meer dan de moeite waard zijn om te ontdekken. Welke dit zijn? Hieronder staan 5 plekjes in Nederland die je een keer gezien moet hebben! 

1. De provincie Drenthe


Deze provincie is misschien niet de eerste die in je opkomt als je gaat nadenken over een paar dagen weg in eigen land. Toch is Drenthe zeker de moeite waard om te bezoeken. Drenthe is de dunst bevolkte provincie van ons land. Hierdoor heeft het zijn landelijke karakter weten te behouden. Drenthe heeft maar liefst 3 Nationale Parken:


  • Nationaal Park Dwingelderveld. Dit is het grootste aaneengesloten natte heidegebied in Nederland.

  • Nationaal Park Drents-Friese Wold. Naast de Veluwe is dit het grootste aaneengesloten bosgebied in ons land.

  • Nationaal Park Drenthsche Aa. Deze beek van 28 kilometer brengt je naar de mooiste plekjes in het park.


2. Maastricht


De stad waar je je hart, als echte Bourgondiër, kunt ophalen. In deze stad zijn veel gezellige pleinen te vinden met genoeg terrassen voor een heerlijk hapje en drankje. Of natuurlijk voor een heerlijke lunch of diner. Naast de bourgondische levensstijl kent Maastricht ook geschiedenis. Wist je dat het één van de oudste steden van ons land is? Naar waarschijnlijkheid staat hier ook de oudste brug van Nederland. De Sint Servaasbrug. Deze brug is een veel gefotografeerd punt in de stad.


3. De Marker Wadden


Dit nieuwe stukje Nederland ligt in het Markermeer. Op zo’n vier kilometer afstand vind je Markerwaarddijk. Deze dijk verbindt de plaatsen Enkhuizen en Lelystad. De Marker Wadden is een project op initiatief van Natuurmonumenten. Wat het doel is van dit gebied?

Het grootste natuurherstel project van West-Europa worden. De Marker Wadden zal namelijk een groot natuur archipel van zo’n 10.000 hectare worden.


De Marker Wadden is het nieuwe leefgebied voor veel planten, vissen, vogels en insecten. Het is een natuurparadijs waar je heerlijk van de natuur kunt genieten en waar je tot rust komt! En ja, je kunt hier ook overnachten! Download het e-magazine "de leukste plekjes in eigen land." Hier vind je een accommodatie waar je een unieke overnachting beleefd in dit nieuwe stukje Nederland.4. De Veluwe


Als je aan de Veluwe denkt, denk je aan natuur. En vooral wandelen in de natuur. Dit kan hier goed! De Veluwe kent namelijk een paar honderden kilometers aan wandelpaden. Een walhalla voor wandelaars dus! Maar ook fietsend kun je de omgeving goed ontdekken. Wist je dat op verschillende plekken de Witte Fiets kunt pakken? Deze zijn gratis te gebruiken. Klaar met fietsen? Parkeer hem dan weer in een fietsenstalling. Reserveren kan niet, je moet dus wel het geluk hebben dat je er één vindt. Maar met zo’n 1800 Witte Fietsen die er verdeeld staan in het Nationale Park van de Veluwe, is deze kans groot.


5. Noord-Brabant


Noord-Brabant is een streek waar je je niet snel verveeld. In deze omgeving is zoveel te doen. Ben je een sportief type? In de Brabantse Sahara, ofwel Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, ben jij op je plek! Hier vind je een 23 kilometer lange route die bijna volledig uit singletracks bestaat. Af en toe smokkelen kan. Je hebt hier wel een MTB-vignet nodig om te mogen mountainbiken!

Ben je in de maand Juli in deze omgeving? Bezoek dan zeker de Tilburgse kermis. Dit is de grootste kermis van de Benelux en telt zo’n 230 attracties!
Benieuwd naar meer informatie over bovenstaande streken? Dit en nog meer streken vind je in het gratis e-magazine “de leukste plekjes in eigen land.”

Wil je ook een nachtje weg of misschien iets langer? In dit e-magazine staat bij elke streek een leuke accommodatie waar je heerlijk kunt overnachten! Download het gratis e-magazine hier.

94 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page