top of page

Stedentrip Oslo


Een stedentrip naar de Noorse hoofdstad is een echte aanrader. Oslo ligt aan het water en is enorm groen. In 2019 is de stad zelfs uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad. Helemaal anno 2021 dus, nu duurzaamheid hoog op ons verlanglijstje staat.

Oslo heeft een bruisend stadscentrum met mooie winkels, bijzondere musea en ligt ook nog eens midden in de natuur. Aan alle kanten omringd door bergen, is de stad ontzettend mooi gelegen aan de oevers van het Oslofjord. Hierdoor kun je de stad ook vanuit het water bewonderen. Of je nu voor de cultuur komt, lekker wilt shoppen of graag sportief bezig bent, in Oslo is voor ieder wat wils.

Wat moet je zeker doen tijdens je stedentrip in Oslo? Met zoveel mogelijkheden is het lastig kiezen. Wat mag je nou echt niet missen tijdens je citytrip Oslo? Wij zetten de 5 leukste activiteiten voor je op een rijtje. 1. Bezoek het Vikingschip museum

Denk je aan Scandinavië, dan leg je al snel de link met de Vikingen. Het Vikingschip museum is een absolute must. Het museum is vrij klein. Maar de vondsten die hier tentoongesteld staan, maken het museum tot een van de hoogtepunten van Oslo. Zo vind je er onder andere een collectie van drie terug gevonden Vikingschepen. Zodra je het museum binnenkomt, sta je meteen oog in oog met het Oseberg Schip. 2. Ontdek Oslo en omgeving op de fiets

Een echte fietsstad is Oslo niet. Toch is het heerlijk een vreemde stad op de fiets te ontdekken. Bij Viking Biking kun je fietsen huren of een begeleide fietstour boeken. In een relaxed tempo ga je langs de bekende highlights. Zo maak je de mooiste foto’s en houd je ook nog tijd over om een beetje te relaxen of te shoppen.

3. Maak een fjord sightseeing cruise Dat de natuur rondom Oslo indrukwekkend is zal geen geheim voor je zijn. De unieke eilanden en de kleurrijke huizen van het Oslofjord ontdek je het best met een boottocht. Geniet van het mooie landschap, indrukwekkende stadsgezichten en de prachtige heuvels rond Oslo. Onderweg maak je natuurlijk prachtige foto's. 4. Een wandeling langs de havenboulevard van Oslo Een paar jaar geleden was het ondenkbaar: bijna 10 kilometer lang langs de haven van Oslo lopen, zonder onderbrekingen. Maar scheepswerven, containers en zwaar verkeer hebben plaatsgemaakt voor voetpaden, parken en comfortabele banken. De schilderachtige havenpromenade van Oslo is daarmee echt realiteit geworden. Een zonnige dag tijdens je citytrip? Dan is dit echt The Place To Be. 5. Shoppen en uitgebreid koffie drinken

Tijdens je bezoek aan Oslo mag de Karl Johans gate niet ontbreken. Dit is de hoofdstraat van de stad en je vind hier ontzettend veel mooie winkels. Aan het einde van de Karl Johans gate vind je het koninklijk huis. Vergeet niet je middagje shoppen te combineer met een goede lunch. In Oslo barst het van de hippe plekjes. De Mathallen zijn absoluut de moeite waard voor een lunchbreak. Er zijn ontzettend veel heerlijke eettentjes en leuke winkels. De foodcourt zit in een prachtig industrieel pand. Overtuigd van Oslo voor een stedentrip?

Ook zin gekregen in een weekendje Oslo na al deze tips? Lees op onze website met welke andere bestemmingen in Noorwegen je de stad het beste combineert.

51 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page