top of page
  • Monique van Hulst

San Diego, het kleine broertje van Los Angeles

Bijgewerkt op: 25 jan. 2021

De op twee na grootste stad in Californië is San Diego met zo'n 1,5 miljoen inwoners. Toch wordt deze levendige stad gezien als het kleine broertje van de megasteden Los Angeles en San Francisco. Is dit slecht voor het imago van de stad? Zeker niet! Dankzij deze stempel heeft San Diego zich op een eigen manier kunnen ontwikkelen. En dat is te merken wanneer je hier neerstrijkt!

De combinatie van het perfecte weer, vele stranden en een bruisende stad. Dit is wat San Diego zo aantrekkelijk maakt!


San Diego wordt vaak overgeslagen, of wordt snel in 1 dag bezocht. Niet doen! De stad heeft zoveel meer te bieden. Daarom geef ik je hieronder 8 tips die je zeker niet mag missen als je in San Diego bent!


1. Balboa Park

Het Balboa Park is zo'n 490 hectare groot en één van de meest iconische stadsparken van Noord-Amerika. Een must-see tijdens een bezoek aan San Diego. Het park ligt op steenworp afstand van de hotels in het centrum en heeft een rijke geschiedenis. Dit is goed te zien aan de verbluffende mooie gebouwen.

Het park verkennen tijdens een tour? Dat kan! Je verkent het park met Segway tour of samen met een park ranger. Je betaalt geen entree en er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.


2. Gaslamp Quarter

San Diego heeft vele levendige wijken. Denk aan Little Italy met haar heerlijke restaurantjes, Old Town en Gaslamp Quarter. Zo'n 15 jaar geleden was Gaslamp nog een wijk die ernstig in

in verval was, maar nu is het één van de toeristische trekpleisters van de stad.

In het historische centrum vind je veel restaurants, cafés en winkels. Bezoek Gaslamp Quarter in de avond! De wijk komt dan tot leven met haar gezellige uitgaansleven.


Tip: In de maanden juni t/m augustus zijn er veel evenementen. Comic Con staat meestal in juli op de agenda. Stripfiguren en superhelden lopen rond in de straten van Gaslamp. Kaartjes zijn duur, maar als je goed oplet, kun je veel celebrities spotten.

3. Petco Park

Midden in de wijk Gaslamp Quarter ligt het grote openluchtstadion Petco Park. Een honkbalwedstrijd kijken tussen de locals? Koop dan kaartjes voor de Petco Padres! Een wedstrijd wordt verdeeld over meerdere avonden, per avond duurt het 3 uur. Het stadion is zo groot dat je vaak kort van te voren nog tickets kan scoren!


4. Naar het strand

San Diego heeft verschillende stranden, allemaal redelijk rustig. Ligbedjes en parasols zijn er niet. Bij Belmont Park is er wel de mogelijkheid om stoelen en parasols te huren.

"Ontdek de kust op de step"


Van de kust genieten

maar liever niet bakken op het strand? No problem!


Op veel plaatsen vind je steps waarmee je de stad kunt ontdekken. Het gebruik spreekt voor zich. Download de app die op de step staat, verbind je betaalgegevens, scannen en steppen maar! Zie je een leuke strandtent en verleiden de cocktails je om even te stoppen? Parkeer de step, scan nogmaals de barcode en je bent uitgelogd. De step kan hier gewoon blijven staan tot iemand anders hem wil huren.


5. Bezoek Coronado Island

Coronado Island ligt in het zuiden van de stad. Het schiereiland is verbonden met het vaste land door de drie kilometer lange San Diego Coronado brug. Zoek je luxe en wil je in een hotel verblijven waar ook presidenten, vorsten en beroemdheden verblijven? Boek dan het luxe Hotel del Coronado. Het heeft haar grote bekendheid te danken aan de bekende films die hier opgenomen zijn, waaronder de komedie "Some like it hot" met Marilyn Monroe.

Het eiland staat vol met spectaculaire huizen en mooie straten! Verken het eiland op de fiets, deze zijn te huur op meerdere plekken op het eiland.


Tip: Het valt op dat, naast de hotelgasten van Hotel del Coronado, vooral locals hier het strand opzoeken om te relaxen. Hier komen voornamelijk gezinnen. Wil je een plekje dicht bij het water bemachtigen? Kom dan op tijd! Parkeren is op de meeste plekken gratis.


6. Duik het verleden in en breng een bezoek aan Old Town

Old Town San Diego State Historic Park is een bijzondere plek waar je terug terug in de tijd gaat. Veel historische gebouwen zijn bewaard gebleven. Sommige zijn gevuld met winkeltjes, andere zijn nog zoals het vroeger was.


Verschillende Mexicaanse restaurants vind je in Old Town. Hier eet je heerlijke

traditionele gerechten in Mexicaanse sferen!


7. Zoek de geheime schommels

Erg leuk als je wat tijd over hebt! De schommels hangen op spectaculaire plekken in de stad. Als de vindplaats op internet staat, worden de schommels weer op een andere plek gehangen.

8. Belmont Park

San Diego's iconic beachfront boardwalk, zo noemen de Amerikanen het zelf. Eigenlijk is het een soort van boulevard, maar dan anders. Belmont Park is een klein attractie


park en ligt aan de oceaan. De entree is gratis. Via de hoofdroute loop je zo het strand op! Een ritje maken in de houten achtbaan of een potje mini golf spelen? Dat kan, je betaalt per rit of je krijgt een strippenkaart.


In het park vind je verschillende winkeltjes, snoepkramen en cafés. Op de hoek van Belmont Park aan het strand, is een klein winkeltje waar je ligbedjes en parasols per uur kunt huren. Belmont Park is het hele jaar door geopend. Een grote en gratis parkeerplaats ligt aan de voorzijde van het park.202 weergaven

Comentários


bottom of page