top of page

Rondreizen over de Peloponnesos, Griekenland

Bijgewerkt op: 16 nov. 2020

Dat Griekenland meer te bieden heeft dan prachtige eilanden, laat ik je graag zien in deze blogpost over het grootste schiereiland van het vaste land.


Foto gemaakt door Jan de Leeuw

De Peloponnesos is het schiereiland dat onder de provincie Attica ligt. Het veelzijdige gebied heeft voor iedereen iets te bieden. Cultuurliefhebbers zullen onder de indruk zijn van de eeuwenoude archeologische sites als Olympia en Epidaurus. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met prachtige bergen, kloven en wetlands. Wil je liever luieren op het strand, een van de authentieke dorpjes bezoeken of genieten van de Griekse keuken? Ook dit behoort allemaal tot de mogelijkheden.


“De Peloponnesos is bij uitstek een bestemming voor een rondreis met de auto. Je kunt er ook voor kiezen om op een plaats te verblijven en van daaruit uitstapjes te maken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van mooie steden en streken. Ben je op zoek naar een uitgebreider beeld? Dan geef ik je graag meer informatie.”

Nafplion

Nafplion is de hoofdstad van de provincie Argolida en was in 1832 de eerste hoofdstad van Griekenland. Nafplion is een charmante stad met Venetiaanse invloeden. Het is heerlijk om hier door de smalle straatjes te slenteren. Of bezoek een van de vele bezienswaardigheden van de stad, zoals het kasteel of de burcht. Nafplion is goed te combineren met een bezoek aan de hoofdstad, het ligt op nog geen twee uur rijden van Athene. Vanuit Nafplion zijn ook de archeologische sites van Mycene en Epidaurus goed te bereiken.

De Mani

Foto gemaakt door Andrea de Goede

De Mani is de tweede ‘vinger’ van de Peloponnesos. Deze streek staat bekend om haar prachtige natuur en stranden. Het taygetos gebergte ligt in deze streek waardoor je hier prachtige wandelingen kunt maken door de bergen en de Viros kloof. Ook met de (elektrische) fiets kun je hier fantastische routes uitstippelen. Naast de prachtige stranden in deze streek, vind je hier ook veel leuke authentieke dorpjes als Kardamyli en Agios Nikolaos.

Messinie

Foto gemaakt door Conny en Jos van walking Messinia

De provincie Messinie staat vooral bekend om haar grootste highlight; Olympia. Naast deze archeologische site vind je hier kilometerslange zandstranden en prachtige natuur. Bij uitstek een bestemming voor wandelliefhebbers. Je kunt hier o.a. prachtige wandelingen maken naar de watervallen van Neda of Polylimnio. Mijn tijd op de Peloponnesos In 2007 en 2008 woonde ik zelf in het mooie dorpje Stoupa in de Mani. Nog steeds kijk ik af en toe met heimwee terug naar deze heerlijke periode. Mijn favoriete plekjes, activiteiten en accomodaties vind je terug op de website van Let's meet Peloponnesos.



159 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page