top of page

Milaan - Meer dan alleen een modestad

Bijgewerkt op: 4 feb. 2021

Milaan staat bekend als stad van de mode en design, absoluut waar! Maar wist je dat deze stad nog veel meer leuks te bieden heeft?Naast een aantal prachtige monumenten, zoals de Duomo, de Galleria en het Castello, zijn er nog veel meer plekken in Milaan die het ontdekken waard zijn. Slenter eens door de gezellige wijk Brera, wandel in een ‘geheime’ tuin van een paar eeuwen oud en bewonder de moderne architectuur rondom het Bosco Verticale. Als je even bij wilt komen, kun je een terrasje pakken langs de navigli of in een van de drie stadsparken wat luieren.


Wil je van de gebaande paden af? Ga dan ook eens naar de wijk Isola, of pak de metro richting CityLife, waar starchitects een aantal bijzondere gebouwen neerzetten

In de afgelopen decennia is Milaan behoorlijk veranderd. Het stadsbestuur heeft zich ingezet om de stad leefbaarder te maken. In het centrum is het autoverkeer beperkt en het gebruik van duurzame vervoersmiddelen wordt gestimuleerd. Mede dankzij de corona crisis van het voorjaar van 2020, is het aantal fietspaden enorm toegenomen, wat het voor de Milanezen aantrekkelijker maakt om de fiets te pakken.

Milaan host elk jaar een aantal grote evenementen, zoals de fashionweeks in februari en september en de designweek in april. Ontzettend leuk, maar met als gevolg dat de prijzen van de hotels de pan uit rijzen. Wil je niet je hele budget aan je accommodaties kwijt? Plan je bezoek dan om deze evenementen heen. En dat betekent niet dat er dan niets te beleven valt in de stad: in Milaan is altijd wat te doen!

5 insiders’ tips over Milaan

● Ontbijt eens op zijn Italiaans, dus ‘al banco’. Je besteld een espresso of cappuccino, kiest een van de heerlijke brioches en geniet ervan tussen de Italianen. En als dit niet genoeg was, schroom dan niet om dit ritueel halverwege de ochtend in een ander caffe te herhalen :)

● Ontdek ook eens de minder bekende wijken. In het centrum van de stad vind je de wijk 5Vie, met kleine kronkelende straatjes, leuke boutiques en her en der opgravingen uit de Romeinse tijd.

● Houd je van moderne kunst? Dan moet de Fondazione Prada zeker op je lijstje. Het gebouw alleen al is een bezoek waard (en niet alleen omdat de Nederlandse architect Rem Koolhaas verantwoordelijk is voor het ontwerp).

● Als je moe bent van alle wandelingen door de stad, koop dan een ticket voor het OV en stap op tram 1. Deze klassieke tram brengt je vanaf het Centraal Station, door het centrum van de stad, langs het Castello naar de moderne wijk CityLife. Eenmaal daar aangekomen ben je wel weer uitgerust (en door elkaar geschud) en kun je dit deel van Milaan gaan ontdekken.

● De dag sluit je af met een lekkere aperitivo. Vanaf een uur of zes ‘s avonds strijk je neer op een terrasje, bestel je een drankje (probeer eens een negroni sbagliato, een typisch Milanese cocktail) en krijg je daarbij een bordje met lekkers geserveerd.


Ben je nieuwsgierig geworden naar Italië of ben je gewoon een Italië fan? Wil je graag weten hoe je je verstaanbaar kunt maken, en niet onbelangrijk: kunt horen wat de Italianen allemaal zeggen? Dit is Italië biedt een uniek en interactief cursusprogramma, wat leidt tot een goede kennis van de Italiaanse taal op A1 niveau!

Deze blogpost is geschreven door de Nederlandse Inge. Zij woont sinds 2012 in Milaan en schrijft voor time to momo en ciaotutti.nl . Voor haar bedrijf Food in the streets begeleidt ze ontzettend leuke stadswandelingen langs de leukste plekjes van Milaan.

59 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page