top of page
  • Monique van Hulst

Combineer Malta met Gozo en Comino

Bijgewerkt op: 27 mei 2021

Malta is een eiland gelegen in de Middellandse Zee. Het eiland is onderdeel van de Maltese archipel, bestaande uit de eilanden Malta, Gozo en Comino. Malta is het hele jaar door een ideale bestemming om te bezoeken. Door de centrale ligging in de Middellandse zee kent Malta een bijzondere geschiedenis. Duizenden jaren lang hebben allerlei volkeren een vleugje van hun cultuur achtergelaten op dit prachtige eiland.

Megalithische tempels van Tarxien

De meeste bezienswaardigheden vind je op het eiland Malta. Een bezoekje aan de megalithische tempels van Tarxien zijn een aanrader! Deze tempels liggen in het dorp Tarxien en zijn per toeval ontdekt rond 1913. De oudste delen van de tempel zouden rond 3600 v.Chr. geplaatst zijn.

De tempels zijn zo goed mogelijk in de oude staat hersteld.


Megalithische tempels Mnajdra en Hagar Qim


Aan de zuidkust van Malta staan de Megalithische tempels van Mnajdra en Hagar Qim.

De tempel van Mnajdra is gebouwd in de periode van 3600 v. Chr.

De tempel is als het ware in de kliffen gebouwd. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de zee en in bepaalde seizoenen prachtige hellingen die vol staan met bloemen.


De Megalithische tempel van Hagar Qim staat op zo'n 500 meter van de tempel van Mnajdra en dateert uitdezelfde periode. Beide tempels horen bij een erfgoedpark. De tempel van Hagar Qim is in 1839 opgegraven en er zijn een paar belangrijke archeologische vondsten gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een versierd pilaar altaar en moedergodin beelden. Deze en andere vondsen staan tentoongesteld in het Nationaal Museum van Archeologie in de stad Valetta.


Rotunda van St. Marija Assunta

Er zijn op het eiland meerdere mooie kerken te bewonderen, allen uit verschillende periodes. Eén van deze kerken is de Rotunda van St. Marija Assunta. Dit is een Rooms-katholieke kerk en ligt in de plaats Mosta. Deze kerk is bijzonder omdat het een bijzondere architectuur heeft. De koepel heeft een doorsnede van 37(!) meter.

Hiermee behoort het tot de grootste ter wereld.Palazzo Parisio

In het rustige dorpje Naxxar ligt het Palazzo Parisio. Je vindt dit achttiende eeuwse paleis schuin tegenover de kerk aan de Victory Square. Het paleis is in 1733 gebouwd, rond 1900 werd het bewoond door de bankier Giuseppe Sicluna. Hij liet grote restauraties uitvoeren, deze zijn nu nog terug te zien. Het paleis heeft de bijnaam Versaile in het klein. Dit heeft het paleis te danken aan de vergulde balzaal. Daarnaast heeft het twee prachtige tuinen waar je heerlijk even een drankje kunt drinken.


Rolex Middle Sea Race


Ben je in de oktober op het eiland, dan is de kans aanwezig dat de Rolex Middle Sea Race plaatsvind. Dit is een jaarlijks terugkerende race tussen luxe jachten. De start is in de haven van Valetta en is erg bijzonder om mee te maken. Wanneer de schoten van de kanonnen aan de waterlinie van Valetta klinken gaat de spannende race los!


De eilanden Gozo en Comino


Gozo staat bekend om haar geschiedenis en haar natuur. Er staan meerdere barokke kerken en forten die het ontdekken zeker waard zijn. Daarnaast staat hier één van de best bewaarde prehistorische tempels van de archipel, Ġgantija.

Gozo heeft een ruig landschap en een spectaculaire kustlijn. Hier vind je een paar van de beste duikplekken van de Middellandse zee.


Comino is het kleinste Maltese eiland waar maar een aantal mensen wonen. Het eiland staat bekend om haar natuurschoon. Hier geniet je van alle activiteiten die de zee te bieden heeft. Naast snorkelen, duiken en zwemmen kun je op Comino ook geweldige wandelingen maken en prachtige foto's maken. Het eiland kent geen stedelijke gebieden of auto's, hierdoor is er geen vervuiling of lawaai. Bezoek zeker de Blue Lagoon van het eiland. Hier vindt je verschillende baden in helder turkoois water.


Tip: Ben je op Comino, boek dan ook zeker een boottocht door de grotten van Comino. Je vaar met de boot door de grotten heen. Een bijzondere en onvergetelijke ervaring.


87 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page