top of page

Inpakken als een pro!

Bijgewerkt op: 24 jun. 2021

5 tips om je koffer efficiënt en slim in te pakken

Reizen, voor mijn gevoel is dit het beste wat er is! Alleen telkens die koffers opnieuw inpakken... Te veel kleren, te veel accessoires, te veel kilo’s. Wat een drama! Totdat ik onderstaande tips ging gebruiken. Nu zijn koffers inpakken a peace of cake! Heb jij ook altijd struggles en stel je het uit waardoor je in tijdnood komt? Probeer dan eens onderstaande tips toe te passen en je wordt een meester in koffers inpakken!Koop een lichte koffer


Je denkt er misschien niet aan bij het kopen van een koffer, maar weet je dat er veel verschil kan zitten in het gewicht van koffers? Harde koffers zijn over het algemeen zwaarder dan koffers van stof. Er zijn echter wel lichtgewicht harde koffers. Houd hier dus rekening mee wanneer je een koffer koopt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kom altijd kilo’s te kort. Door een lichte koffer te kopen houd je dus kilo’s over die je kunt vullen, met bijvoorbeeld nog meer kleren!
Schrijf een inpaklijst


Het klinkt cliché, maar een inpaklijst werkt echt! Zonder deze lijst pak ik mijn hele kast bij elkaar en zie ik door de bomen het bos niet meer. Pak een papier en pen en schrijf alles op wat je denkt nodig te hebben op je reis (en ja, hier komt waarschijnlijk veel te veel op te staan!) Na het simpele klusje van het opschrijven, komt de lastige taak: het wegstrepen wat niet noodzakelijk is. Op deze manier neem je dus alleen de dingen mee die je nodig hebt

tijdens je vakantie!Dit op een duurzame manier uitvoeren kan natuurlijk ook. Met het Correctbook whiteboard

notitieblok maak je notities die gewoon weer uit kan vegen/wissen. Wil je dingen toch opslaan voordat je het weer wist? No problem, download de gratis Correctbook app. Hiermee kun je je gegevens digitaal opslaan, organiseren en delen. Veel beter voor het milieu en nog makkelijk mee te nemen op reis ook! Het weegt namelijk maar 188 gram.Packing cubesIs jouw koffer altijd een bende? Packing cubes zijn de uitkomst. Hiermee kun je je koffer heel

overzichtelijk en gemakkelijk inpakken. Maar ook weer uitpakken. Ze zijn er verschillende maten, waardoor je je kleine en grote spullen handig kunt opbergen.


Blijf je ergens maar 1 nachtje? Haal de cube met spullen eruit die je nodig hebt, de volgende dag leg je deze snel en makkelijk weer terug. Geloof me, dit scheelt heel veel stress!

Ik heb zelf deze handige Packing cubes set in het grijs, maar ze zijn er in nog 5 andere kleurtjes! €14,50 per set.


Vacuümzakken / compressiezakken


Feit is dat kleren veel ruimte innemen in je koffer. Meer ruimte creëren om bijvoorbeeld nog meer kleren mee te kunnen nemen? Gebruik dan vacuümzakken.


Zelf heb ik hele goede ervaringen met de herbruikbare Travelsky vacuümzakken. Met deze vacuümzakken creëer je wel tot 3x meer opbergruimte! Klinkt dit ideaal? Geloof me, dat is het ook. Wat informatie op een rijtje:

  • De Travelsky vacuümzakken zijn herbruikbaar. Lekker duurzaam bezig!

  • Ze hebben een handig roll-up systeem met een dubbele seal

  • De vacuümzakken beschermen tegen geurtjes, insecten, viezigheid en stof

  • Last but not least, je hebt geen stofzuiger of pomp nodig

" Rol de zak op, seal hem dicht en klaar!"


Kom jij ook altijd ruimte tekort, bestel dan deze Travelsky Vacuümzakken. voor maar €17,99 ben jij de eigenaar van deze super handige zakken!Gebruik reisflacons


Het liefst neem ik al mijn fijne douche en bodyproducten mee als ik op reis ga, zoals de douche schuim en body crème van Rituals. Helaas zijn dit over het algemeen allemaal grote verpakkingen. Dit betekent óf dat het te veel ruimte in neemt, óf dat je het niet mee mag nemen in verband met het maximum aan vloeistoffen dat geldt voor vliegverkeer.


Daarom hier de oplossing: Koop lege herbruikbare reisflacons, deze zijn er in verschillende maten en vormen. Echt alles kun je hierin doen, je favoriete doucheschuim & bodycreme, shampoo, parfum en schoonheidscrèmepjes!


Hieronder een paar tips voor handige lege reisflacons.Deze handige reisset van TravelMore bestaat uit 3 siliconen reisflesjes, 3 siliconen reispotjes en een transparante reisetui! Bestel deze handige silicone reisset voor maar €19,99!
Parfum is iets waar ik niet zonder kan. Daarom schenk ik als ik op reis ga altijd wat over in

een navulbaar flesje. Nooit meer een reden om niet lekker te ruiken, deze flesjes passen namelijk in bijna elke tas! Deze leuke roze editie koop je voor €3,99!


Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page