top of page
  • Foto van schrijverMonique van Hulst

Fantastisch Bangkok

Bangkok is hip en er is heel veel te doen en te zien. Een mega grote stad als Bangkok vraagt om wat voorbereiding om er zeker van te zijn dat je de leukste plekjes ontdekt tijdens je verblijf. De stad is ontzettend veelzijdig met haar prachtige tempels, drukke winkelstraatjes, markten waar heerlijk streetfood verkocht wordt, hippe hotels en het superdrukke Chinatown. In eerste instantie zul je overweldigd zijn door de enorme chaos, maar ik weet zeker dat je al na een dag van deze plek zult houden.Vervoer Eerder hadden we het er al over dat Bangkok chaotisch kan overkomen. Je ziet kleurrijke taxi’s, tuktuks, scooters en grote bussen die continu met elkaar vechten voor een stukje asfalt. Toch is het openbaar vervoer in Bangkok uitstekend geregeld en helemaal niet ingewikkeld. Het is super makkelijk om met de BTS Skytrain door Bangkok te gaan. De MRT metro is ook heel goed alleen niet zo uitgebreid als de BTS Skytrain. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van taxi’s, nergens in de wereld zijn die zo goedkoop als hier. De befaamde Tuk Tuk, de driewieler waar je net met z’n vieren inpast moet je eigenlijk ook een keertje geprobeerd hebben. Houdt er wel rekening mee dat je hier vaak de hoofdprijs voor betaalt, afdingen is daarom zeker aan te raden. De bus is een uitdaging voor de echte ontdekkers, het is niet zo heel gemakkelijk om hiermee te reizen in de stad.

Overnachten

Er zijn ontzettend veel hotels in Bangkok; van geen ster tot aan 5 sterren. Het hangt van je budget af waar je gaat logeren. Vanaf 5 EUR per nacht kun je al ergens slapen, maar voor een redelijk hotel met alle comfort moet je rekenen op ongeveer 75 tot 150 EUR per nacht. Top hotels zijn in vergelijking met Nederland spotgoedkoop; voor 200 EUR logeer je in een van de mooiste hotels van Bangkok. Laat je goed adviseren over de locatie; een echt centrum heb je niet in Bangkok, er zijn verschillende centra.De culinaire hotspot van Azie De Klong Toey markt is de grootste versmarkt van Bangkok. Op deze markt kopen de locals hun vlees, vis, groente en fruit. Je zult hier dingen tegen komen die je in Nederland niet gewend bent om te zien; denk aan varkenshoofden en geroosterde eenden. Voor een Thai de normaalste zaak van de wereld, maar voor ons Nederlanders vaak even slikken. De markt is geopend vanaf 6 uur ’s morgens tot 14:00 uur ’s middags.

Bangkok staat bekend als “DE” culinaire hotspot van Azië. Je vind hier veel streetfood kraampjes waar je de heerlijkste gerechten kunt bestellen voor maar weinig geld. Vaak geld dat daar waar het druk is, je het beste kunt eten. Afhankelijk van de pittigheid kun je bijna overal vragen of ze geen chili willen gebruiken. Een klein beetje is soms nog veel te pittig voor diegene die daar niet aan gewend zijn.Wat te doen in Bangkok?

Het Koninklijk Paleis is de meest bekende trekpleister van Bangkok. Het Grand Palace is een prachtig bouwwerk, en één van de populairste bezienswaardigheden van Thailand. Als je binnenkomt, loop je gelijk af op de tempel Wat Phra Kaeo, wat de belangrijkste boeddhistische tempel in Thailand is. TIP: ga zo vroeg mogelijk. Opening is al om 08.30 uur want dan ga je voor de menigte uit. Let op: lange mouwen en lange broek of jurk tot ver onder de knieën.


Ontdek de stad op de fiets Fietsen door de straten van Bangkok is een ware beleving. Met een georganiseerde fietstour kom je op plaatsen waar je zelf nooit zou komen. ABC Amazing Bangkok Cyclist was het eertse fietsbedrijf van Bangkok met professioneel georganiseerde tours. Met goede kwaliteit stads- of mountainbike fietsen fiets je door de achteraf straatjes en steegjes en zie je hoe de lokale bevolking woont, leeft, werkt, eet en drinkt. Na de stad ga je per longtail boot naar de Groene Longen van Bangkok. Een Oase aan rust en zie je het grote contrast met de levendige stad. Absoluut de leukste manier om Bangkok echt te leren kennen.Shoppen

Het is alleen al fantastisch om te zien hoeveel shopping malls er zijn in Bangkok. Luxe malls zijn te vinden bij het Siam Square, maar ook op de langste straat van Azië, de Sukhumvit Road (die loopt door tot aan Cambodia !) zijn tal van grote shopping malls. Bangkok staat ook bekend om de avondmarkten waar je de bijna echte Rolexen, Gucci, Armani kunt kopen. Zie het als een sport, als je een goede onderhandelaar bent koop je iets voor niet al teveel geld. TIP: met een grote glimlach krijg je de grootste korting...Party!

Bangkok staat bekend om haar uitbundige uitgaansleven. Backpackers ontmoeten elkaar op de Kha San Road. Je vindt hier vele bars en clubs waar je gezellig kunt drinken en socializen met andere reizigers. Op Khao San Road gebeuren er dingen die je nergens anders ter wereld tegen zult komen, duizenden toeristen komen hier dagelijks samen om te feesten.

Houd je het liever wat rustiger? Ga dan naar Rambuttri. Deze straat ligt parallel aan Khao San Road en hier vind je veel restaurants en livemuziek.

Bangkok heeft verschillende trendy clubs en uiteraard prachtige Skybars. Je hoeft je hier geen nacht te vervelen!


47 weergaven

Komentáře


bottom of page