top of page
  • Monique van Hulst

De leukste dingen om te doen in en rondom Kardamyli

Toen ik nog op de Peloponnesos woonde was dit echt mijn favoriete dorpje. Authentiek Grieks met heerlijke plekjes om lekker te relaxen. Echt alsof je terug gaat in de tijd. Stress en haast lijken hier niet te bestaan. Hier drink je je freddo cappucino op een terrasje met uitzicht op zee, slenter je langs de mooie souvenirwinkels of maak je een wandeling door de natuur. Omdat je bij een bezoek aan Kardamili misschien niet direct weet wat je er zou kunnen doen, zet ik mijn favoriete activiteiten voor je op een rij.


Kardamili, is een klein dorp in de Mani, in het Zuiden van de Peloponnesos. Het ligt op een klein uurtje rijden vanaf Kalamata. Het dorpje heeft een oud gedeelte met prachtige authentieke stenen huizen en de byzantijnse Agios Spyridon kerk. Oud-Kardamili ligt tegen het Taygetos-gebergte aan, het benedengedeelte ligt aan de kust.


Wandelen en hiken

Kardamili en omgeving is een prachtig gebied voor wandelliefhebbers. Maak een begeleide wandeling door de Viroskloof, een van de vier kloven van het Taygetosgebergte. Yannis en zijn team kennen als locals de omgeving op hun duimpjes. Geen topconditie of wil je juist graag uitgedaagd worden? Geen probleem, voor elk niveau is er een geschikte route. Vergeet na afloop niet een kijkje te nemen in Yannis zijn winkel waar hij de mooiste sportattributen verkoopt.


Winkelen

Bij Happy Beads in Kardamili vind je de mooiste handgemaakte sieraden in verschillende leuke winkels. Maak je ze liever zelf? Neem dan een kijkje bij Happy Beads. Hier vind je de mooiste kralen. De ‘mati’, het oog, is een kraal die je veel tegenkomt in Griekenland. Draag je een sieraad met deze kraal, ben je beschermd tegen het boze oog. Je kunt het boze oog ontvangen door iemands afgunst of jaloezie. Zelfs de meest nuchtere Grieken geloven in het boze oog. Het is de bedoeling dat je de sieraden met het oog aan iemand geeft, je koopt deze niet voor jezelf. Eigenaresse Gill helpt je graag met het samenstellen van jouw favoriete sieraad.


Boottocht

Op een kwartiertje rijden vanuit Kardamili ligt het vissersdorpje Agios Nikolaos. Vanuit hier ga je samen met kapitein Adonis het water op. Je bezoekt kleine eilandjes en grotten in de omgeving. Prachtige plekken die je alleen vanaf het water kunt bezoeken. Je maakt onderweg een stop om in het helderblauwe water te zwemmen. Ook is er gelegenheid om te vissen. Bij de boottocht zitten ook drankjes en een homemade maaltijd inbegrepen.

Wil je de boottocht reserveren? Neem dan contact met ons op.


Bergdorpjes tour met de auto

Maak met de auto een mooie tocht en bezoek de kleine authentieke bergdorpjes die je tegenkomt. Als je vanuit Kardamili richting Stoupa rijdt, neem je de route door de bergen en je kom je langs de dorpen Proastio, Exochori, Saidona en Kastania. Je eindigt in Neochori. Op de route vind je vele kerken en kloosters. Wil je een bezoekje brengen aan de dorpjes zelf? Parkeer je auto dan buiten het dorp. De kans is groot dat je anders vast komt te zitten.


Zonsondergang bij aquarella

Voor de mooiste zonsondergang ga je naar Aquarella. Dit is een populaire bar onder de locals voor een koffie of cocktail. Je zit pal aan zee dus hier geniet je van het beste uitzicht. Voor nog meer tips voor leuke uitgaansgelegenheden, zie ons andere blog.



130 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page