top of page
  • Monique van Hulst

Bezoek Paleochora, de parel in het zuidwesten van Kreta

We geven toe, Paleochora ligt in een verre uithoek. Maar het heeft iets romantisch, iets kneuterigs maar het is ook authentiek. Het wordt ook wel de Nimf van de Libische Zee genoemd en ligt op ongeveer 75km van Chania, aan de zuidwestkust van Kreta. Paleochora ligt op een soort van schiereiland waardoor het aan twee kanten zee heeft. Er is een zandstrand aan de westzijde van de stad en een kiezelstrand aan de oostzijde. Wij huurden een fiets bij Notos in de hoofdstraat en ontdekten veel leuks.


In Paleochora vind je alles wat je nodig hebt. Een slager, een fantastische bakkersfamilie (de familie Vakakis), de lokale supermarkt en veel fröbelwinkeltjes en goede restaurants. Loop, rijd of fiets je richting het westen, dan kom je eerst langs het lange brede zandstrand Pachia Ammos. Twee kilometer verderop zie je een taverna met kiezelstrand. Heerlijk voor een kop koffie, een gesprekje en een verfrissende duik. Ga je nog verder uit Paleochora dan kom je bij het beroemde Grammeno strand. Hier heb je veel duinpannen en geweldige golven.


Je verlaat Paleochora via een kronkelend weggetje langs een rij vakantiehuizen, boerderijen en

olijfboomgaarden. Je komt langs verschillende kiezelstranden zoals Keratides. Keratides heeft een leuke beachclub, Pearl Cava. Uiteindelijk kom je uit bij het Gialiskari strand. Dit strand heeft twee tavernes, het oostelijke deel is gericht op nudisten.Het zeewater van de Libische zee is kraakhelder, maar kouder dan in het noorden en westen van Kreta. Daarnaast kan het af en toe flink waaien in Paleochora. Bekijk je weersvoorspelling op: PALAIOHORA : meteo.gr - Weather forecasts91 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page