top of page
  • Monique van Hulst

5x zien en doen in Lissabon, Portugal

Heb jij Lissabon, de hoofdstad van Portugal al bezocht? Deze bruisende stad ligt op ongeveer 2 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam. Vervelen zal je niet snel gebeuren in deze stad. Er is namelijk zoveel te beleven dat het niet makkelijk zal zijn om alles te zien in maar een paar daagjes! Daarom hieronder een top 5 die je zeker niet mag missen in deze top stad!


1. Ontdek Castelo de São Jorge

Dit bekende kasteel ligt op het hoogste punt van de stad, namelijk op 110 meter. Castelo de São Jorge ligt in de wijk Alfama en geeft je een geweldig uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Het kasteel is één van de oudste overblijfselen in Lissabon. Koop zeker een entreekaartje om het kasteel van binnen te bekijken! Je kunt Lissabon in real time bekijken met een Camera Obscura. Deze staat in de zwarte kamer in het kasteel. Ook zijn er resten van een middeleeuws kerkje te vinden en zijn er een paar souvenirswinkeltjes.

Leuk weetje: Castelo de São Jorge is gebouwd door de moren op de resten van een vesting uit de 5e eeuw, deze werd toentertijd bewoond door de Visigoten.


2. Neem de Santa Justa Lift

Volgens vele is de Santa Justa Lift misschien wel de mooiste lift van de wereld. Deze meer dan honderd jaar oude lift is gemaakt van smeedijzer en is ontworpen door de ingenieur Raoul du Mesnier Ponsard. Deze ingenieur was een leerling van Gustave Eiffel die weer bekend is van de Eiffeltoren.

De lift staat in de buitenlucht, waardoor je hem al goed kunt bewonderen. Maar neem de Santa Justa Lift zeker naar boven! Hier word je getrakteerd op een spectaculair uitzicht over de stad Lissabon.


3. Ontdek Jerónimos Monastery

Dit klooster ligt in de wijk Belém en we kunnen zeggen dat zeker één van de mooiste

gebouwen van Lissabon is! dit unieke monument staat dan ook op de werelderfgoedlijst. Jerónimos Monastery is gebouwd als dank voor de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. Deze man had een geslaagde Indiëreis gemaakt. Het prachtige klooster is gemaakt van kalksteen en is rijkelijk versierd, zowel met Oosterse als Moorse decoraties.
4. Bezoek Carmo Convent

Het Carmo Convent is een voormalig klooster met bijbehorende kerk en ligt in de wijk Chiado. Het klooster en de kerk zijn voor een gedeelte is ingestort tijdens een aardbeving in 1755 en zijn nooit volledig herbouwd. Het grootste gedeelte van het dak is ingestort. Hierdoor is alleen het geraamte over. Het gedeelte dat nog wel een dak heeft, geeft onderdak aan een archeologisch museum met bijzondere objecten. Hier vind je onder andere twee gemummificeerde kinderen van meer dan 200 jaar oud.


Maak een ritje in tram 28

Door heel Lissabon rijden de iconische gele trams, maar Tram 28 is toch wel de meest bekende. Deze tram brengt je langs de historische wijkjes, zoals Graca en Alfama. Deze trammen gaan al heel wat jaren mee maar zijn allen gerestaureerd en rijden door de smalle straatjes van Lissabon en over de steile hellingen van de stad.

Ook leuk is om De Rua da Bica de Duarte Belo te nemen. Deze tram brengt je niet langs wijkjes maar gaat maar door één stijle straat omhoog en omlaag.76 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page