top of page

5x doen in Ierland

Bijgewerkt op: 16 nov. 2020


Ierland is de perfecte reisbestemming voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van natuur, cultuur, historie en gezelligheid. Ondanks dat het nog geen anderhalf uur vliegen is vanuit Nederland, kom je echt in een andere wereld terecht.

Groene heuvels, ruige kliffen en mysterieuze valleien worden afgewisseld door kleurrijke dorpjes en bruisende steden. De eeuwenoude geschiedenis van de Kelten, Vikingen en Britse overheersing zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar en voelbaar. Ieren zijn ontzettend vriendelijk en staan bekend als humoristische verhalenvertellers die gek zijn op gezelligheid en muziek.


Deze 5 tips zijn echte must-do’s op het groene eiland.

Maak een roadtrip over de Wild Atlantic Way

De kustroute de Wild Atlantic Way loopt van het kleurrijke plaatsje Kinsale in het zuiden van Ierland, naar het graafschap Donegal in het noordwesten. De route is 2.600 kilometer lang en mag zichzelf de langste gedefinieerde kustroute ter wereld noemen. Deze weg brengt je langs een aantal van de mooiste plekken van Ierland en is ontzettend afwisselend. Van hoge kliffen tot witte stranden en van uitgestrekte veengebieden tot groen beboste bergen. Perfect voor een onvergetelijke roadtrip.Bezoek de mysterieuze vallei van Glendalough

Midden in de Wicklow Mountains ligt de vallei van Glendalough. Op deze prachtige plek stichtte Sint Kevin in de zesde eeuw een Keltisch klooster. Over de beginperiode van het klooster zijn maar weinig feiten bekend. In plaats daarvan gaan er prachtige legendes over de heilige Kevin en Glendalough. De kloosterruïnes zijn hier nog steeds te bezoeken en je kunt in de vallei en de omliggende bergen prachtige wandelingen maken.

Laat je insluiten door het water op Omey Island

Er gaat geen veerboot of brug naar Omey Island. Dit piepkleine eilandje is alleen te bereiken bij laag water. Dan valt er een stuk land droog waarover je de overtocht kunt maken. Bij hoog water is het eiland weer afgesloten van de bewoonde wereld. Er zijn geen voorzieningen op het eiland en behalve wandelen is er niet veel te doen. Het is de ideale plek om je even compleet terug te trekken uit het dagelijks leven. Overnachten kan in een van de huurhuizen, of je kunt er wildkamperen. Ontdek Noord-Ierland

Het eiland Ierland is opgedeeld in de Ierse Republiek en Noord-Ierland, dat officieel bij Groot-Brittannië hoort. In de tweede helft van de vorige eeuw was er veel politieke onrust in deze streek, maar tegenwoordig is dit een fantastische vakantiebestemming. De Causeway Coastal Road is een van de mooiste routes van Ierland. Deze weg leidt je onder meer langs rotsachtige bergen, witte zandstranden en bijzondere natuurverschijnselen, zoals de Giant’s Causeway. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de interessante steden Derry en Belfast.


Ervaar de gezelligheid van Dublin

De gezellige hoofdstad van Ierland voelt als een groot uitgevallen dorp. Alle bezienswaardigheden liggen op loop- of fietsafstand van elkaar, je struikelt er over de pubs en overal klinkt livemuziek. Dublin kent een heftig verleden. De stad werd gesticht door de Vikingen en was meerdere keren het toneel van heftige opstanden en economische tegenslagen. Tegenwoordig worden deze gebeurtenissen vooral herdacht in spannende verhalen die door heel de stad te vinden zijn. Deze verhalen zijn het beste te ontdekken als je op pad gaat met een gids. Cathelijne van Witty Walks neemt je graag mee om je alle aspecten van de stad te laten zien.

Over Cathelijne

Cathelijne is verliefd op de prachtige natuur van Ierland en de boeiende geschiedenis van het eiland. In 2015 is zij in de groene Wicklow Mountains gaan wonen en sindsdien werkt zij al Nederlandstalige gids in Dublin en Wicklow. Daarnaast geeft ze graag reisadvies over andere mooie plekken in Ierland. Zij schreef hier zelfs een boek over. ‘Ierland - De Ultieme Roadtrip’ is de perfecte voorbereiding voor iedereen die droomt van een vakantie naar Ierland. Het staat vol inspirerende verhalen, tips en achtergrondinformatie. Cathelijne deelt haar liefde voor Ierland graag met anderen en laat jou graag kennismaken met de mooiste plekken van het eiland.

71 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page